Ce ne spune PREDATORR despre boala cronică de rinichi?

București, 3 decembrie, ora 9.30, Hotelul Radisson, sala Atlas

Boala Cronică de Rinichi (BCR), diabetul şi comorbidităţile asociate (sindromul metabolic, dislipidemia, supraponderea, obezitatea, hipertensiunea arterială, hiperuricemia)  constituie probleme majore de sănătate publică la începutul noului mileniu în marea majoritate a ţărilor dezvoltate. De cele mai multe ori, aparitia BCR este determinată de o altă boală care afectează rinichii, în prim-plan aflându-se diabetul zaharat şi hipertensiunea arterială.

Boala Cronică de Rinichi (BCR), odată instalată, evoluează cu pierderea treptată şi definitivă a funcţiei renale. Riscul de deces pentru această categorie de pacienţi este foarte mare (majoritatea deceselor fiind de cauză cardiovasculară) doar una din cinci persoane afectate de BCR ajungând în stadiul terminal al bolii care impune terapii de substituţie a funcţiei renale. Intervenţiile terapeutice pot limita progresia BCR şi apariţia complicaţiilor, pot diminua riscul cardio-vascular sau preveni acutizarea bolii.

Studiul Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), demarat în 2013 şi realizat de Societatea Română de Nefrologie în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, este primul studiu care permite aprecierea cu acurateţe a prevalenţei Bolii Cronice de Rinichi în România.

Consecvent misiunii asumate ca leader în dezvoltarea şi implementarea programelor de management integrat al Bolii Cronice de Rinichi, a programelor educaţionale adresate medicilor şi asistenţilor de diverse specialităţi implicaţi în îngrijirea bolii cronice de rinichi şi a activităţilor de conştientizare şi educaţie terapeutică în rândul pacienţilor, Grupul SofMedica, prin compania International Healthcare Systems (IHS) – Centre de Nefrologie si Dializa, a susţinut in calitate de unic sponsor al Societatii Romane de Nefrologie, desfăşurarea studiului PREDATORR, ale cărui date sunt de maximă importanţă pentru fundamentarea, elaborarea şi implementarea politicilor publice de preventie si interventie asupra bolilor cronice cu impact major asupra sănătăţii, precum şi pentru planificarea si alocarea rationala a resurselor sistemului de sanatate din Romania.

Rezultatele Studiului Naţional PREDATORR vor fi prezentate în cadrul unui eveniment care va avea loc miercuri, 3 decembrie, ora 9.30, la Hotelul Radisson, sala Atlas. La eveniment vor participa Vasile Ciurchea, Preşedinte, CNAS, Prof. Eugen Moţa – Vicepreședinte SRN, Prof. Gabriel Mircescu – Viitor Preşedinte ales al SRN, Prof. Adalbert Schiller – Vicepreședinte SRN, Dr. Dimitrie Capşa – Director Medical al International Healthcare Systems (IHS), Georgios Sofianos – CEO Grup SofMedica.

Principalele teme de discuţie abordate vor fi: principalii factori de risc pentru apariţia bolii cronice de rinichi, abordarea interdisciplinară a Bolii Cronice de Rinichi, stare de fapt şi perspective în problematica bolii cronice de rinichi în România, prezentare şi analiză rezultate studiu PREDATORR privind boala Cronică de rinichi, preventia bolii cronice de rinichi, elaborarea unui program de preventie, registrul National al bolnavilor cu BCR aflaţi în predializă.

Despre Grup SofMedica

Grupul SofMedica care activeaza din 1994 in Sud-Estul Europei (Romania, Grecia, Bulgaria si Cipru) exclusiv in domeniul medical, oferind tehnologii medicale inovatoare pentru mii de pacienti, precum si servicii medicale specializate pentru pacientii cu afectiuni cornice.

Compania International Healthcare Systems (IHS), membra a Grupului SofMedica, a fost declarata ofertant castigator al licitatiei internationale pentru privatizarea serviciilor de dializa din Romania, organizata sub supravegherea Bancii Mondiale în anul 2004.

Proiectul de dezvoltare a companiei IHS a inceput cu deschiderea a 2 centre de dializa, in Bucuresti si Buzau, in anul 2005, ajungand azi la un numar de 14 centre de Nefrologie si Dializa, in mai multe orase din tara. In Strategia de dezvoltare a companiei  sunt prioritare managementul integrat al bolilor cronice pe intreg parcursul acestora, educatia continua a profesionistilor si  dezvoltarea de programe educationale pentru pacienti, pentru a oferi servicii medicale de calitate, moderne, accesibile, cost-eficiente

Despre Mediafax Talks

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului “Mediafax Talks – Health Conferences” şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/boala-cronica-de-rinichi

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe Anca Ionescu, PR & Events Manager Mediafax Talks – [email protected] | 031.82.56.417/ 0754.929.146