Noutăți

Conferinta Interdisciplinara „Aspecte nefro-urologice moderne”, editia a 4-a

Conferinta Interdisciplinara „Aspecte nefro-urologice moderne”, editia a 4-a

19 aprilie 2019, Sala Paris, Hotel Novotel, Bucuresti

Evenimentul are statut de Curs de Educatie Medicala Continua si va fi creditat cu puncte EMC.

Coordonatorii stiintifici ai manifestarii sunt:

Prof. Dr. Petrisor GEAVLETE – Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Ioan”, Bucuresti

Prof. Dr. Mircea PENESCU – Spitalul Clinic de Nefrologie “Carol Davila”, Bucuresti

Prof. Dr. Viorel JINGA – Spitalul Clinic “Theodor Burghele”, Bucuresti

Invitat special:
Prof. Dr. Bob DJAVAN – Rudolfinerhaus Foundation Hospital, Viena, Austria

Speakeri si Moderatori:
Prof. Dr. Petrisor GEAVLETE – Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Ioan”, BucurestiProf. Dr. Mircea PENESCU – Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila”, BucurestiProf. Dr. Viorel JINGA – Spitalul Clinic “Theodor Burghele”, BucurestiProf. Dr. Liliana TUTA – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, ConstantaProf. Dr. Dan MISCHIANU – Spitalul de Urgenta Militar Central, BucurestiProf. Dr. Adalbert SCHILLER – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, TimisoaraProf. Dr. Eugen MOTA – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, CraiovaConf. Dr. Bogdan GEAVLETE –Spitalul Clinic de Urgenta “Sf. Ioan”, BucurestiConf. Dr. Dorin IONESCU – Spitalul Universitar de Urgenta BucurestiConf. Dr. Liliana GARNEATA – Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila”, Bucuresti

Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe www.agomedia.ro
INREGISTRARE EARLY BIRD PANA LA 28.02.2019:
Bilet pentru medicii rezidenti si studenti  – 80 RON
Bilet pentru medicii primari si specialisti – 130 RON

CaRe 3 – CardioRenal

Societatea Română de Cardiologie și Societatea Română de Nefrologie vă invită să participați la cel de-al treilea curs CaRe – CardioRenal, ce va avea loc vineri, 22 februarie 2019, la Hotel Kronwell Brasov. De ce să participați la curs? Deoarece: Bolile cardiovasculare pot fi prevenite! Progresia bolii cronice de rinichi poate fi încetinită! Echipa formată din cardiolog și nefrolog poate salva vieți și ameliora suferința mai mult decât intervenția unei singure specialități! Vă invităm în comunitatea experților! Eveniment creditat cu puncte EMC de către Colegiul Medicilor din România. Înscrierile se fac pe loc vineri, 22 februarie 2019, în limita locurilor disponibile! Taxă de participare curs: 50 lei.

14 Martie 2019 – Ziua Mondială a Rinichiului: ”Rinichi sănătoși pentru toată lumea!”

Obiective:

Creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța menținerii sănătății rinichilor:

• Încurajarea screening-ului (albuminuria, creatinină serică) tuturor pacienților cu diabet zaharat și hipertensiune arterială cu privire la riscul apariției Bolii Renale Cronice (BRC);

• Popularizarea comportamentului preventiv în bolile renale, și nu numai…

• Educarea personalului medical cu privire la rolul lor cheie în detectarea și reducerea riscului BRC, în special în cazul populațiilor cu risc crescut;

• Sublinierea rolului important al autorităților de sănătate locale și naționale în controlul incidenței și prevalenței BRC;

• Sprijinirea transplantului ca soluție optimă de tratament pentru insuficiența renală și popularizarea donării de organe ca o inițiativă ce salvează vieți!

Mesaje cheie:

• 850 milioane de persoane din toată lumea suferă de boli de rinichi.

• Boala de rinichi reprezintă în prezent a 11-a cauză de mortalitate globală, în creștere rapid progresivă în ultimii ani.

• Cel puțin 2,3 milioane de decese premature/an la pacienți cu boli de rinichi, datorită lipsei accesului la dializă și/sau transplant renal.

• Bolile de rinichi acute și cronice apar frecvent în populațiile ce trăiesc în condiții sociale precare.

• În multe țări, tratamentele adecvate pentru boli renale sunt adesea inaccesibile datorită costurilor ridicate, lipsei infrastructurii, precum și a specialiștilor nefrologi.

• Peste 50% dintre țări nu au ghiduri sau strategii de implementare a programelor de îngrijire a bolnavilor cu boală cronică de rinichi.

• Creșterea alarmantă a prevalenței bolilor renale la nivel global necesită schimbări radicale privind prevenția și tratamentul acestora.

Implicarea activă a cadrelor medicale, a forurilor sociale și politice, precum și a asociațiilor de pacienți, pot reduce considerabil, atât consecințele fizice, psihice și sociale, cât și costurile aferente bolilor renale.

O campanie sub egida Societății Internaționale de Nefrologie (ISN) și

a Societății Române de Nefrologie (SRN)

NefroDiab

10-11 mai 2019, Hotel Kronwell, Brasov

Eveniment stiintific organizat de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si de Societatea Romana de Nefrologie.

Creditat cu ore de Educatie Medicala Continua de Colegiul Medicilor din Romania.

Din tematica Conferintei:
• Rolul inhibitorilor SGLT2 in protectia renala si cardiovasculara
• Denutritia proteica la pacientii cu boală renala diabetic
• Efectul controlului glicemic intensiv asupra riscului de aparitie a bolii renale cronice la pacientii cu diabet zaharat
• Efectele renale ale medicatiei incretinice
• Metforminul in boala renala cronica
• Managementul diabetului zaharat tip 2 la varstnici cu sindrom de fragilitate si/sau boala renala cronică
• Care este beneficiul transplantului renal la pacientii cu diabet zaharat dializati?
• Controlul obezitătii la pacientii diabetici cu boli renale
• Boala cronică de rinichi poate fi prevenită prin schimbarea stilului de viată?
• Controlul dietei si consumul de energie la pacientii diabetici cu boli renale: punctul de vedere al diabetologului si al nefrologului
• Imbătranirea, obezitatea, rinichiul si diabetul: legături moleculare si implicatii clinice
• Care este cea mai bună metodă de tratare a polineuropatiei la pacientii cu diabet si insuficienta renala?
• Pacientii cu boală cronica de rinichi stadiul 5 si diabet ar trebui sa inceapa cu dializa peritoneala sau cu hemodializa?
• Medicametele orale: este vreunul superior altuia in ceea ce priveste mortalitatea/complicatiile/controlul glicemic la pacientii diabetici cu insuficientă renală sau dializati?
• Imbunătătirea managementului diabetului de tip 1: senzori glicemici, pompe de insulina sau ambele?
• Terapia antiplachetara ar trebui recomandata la pacientii diabetici cu insuficienta renala indiferent de riscul cardiovascular?

Detalii pe www.nefrodiab.ro

37th Vicenza Course on AKI & CRRT

The Course will host an AKI path and a CRRT path that will be held simultaneously. A series of lectures and panel discussions will be delivered during the days of the course. Our task is to put together specialists from different disciplines in a single scientific event with a multidisciplinary approach to the critically ill patient with acute kidney injury and multiple organ dysfunction.

Do not miss the opportunity to discuss with your peers and the most experienced colleagues and experts the recent advances and the basic information in critical care nephrology. For 37 years we have been your partner in education and science. Please continue to support us in our effort for a better patient care.

Read more.